People working in an office
Simon Hero 2560 x 800px

Printere og kopimaskiner

Printere og kopimaskiner findes på mange arbejdspladser og i alle mulige brancher. Det er smarte hjælpemidler, der får arbejdsgangene til at fungere i den daglige drift.

Hvad kan multifunktionsprintere klare?

Det kan virke overflødigt at sige det, men før i tiden var der en forskel på en printer og en kopimaskine. En printer udskrev og en kopimaskine kopierede dokumenter. Nu findes der multifunktionsprintere, der kombinerer disse funktioner og både kan kaldes printere og kopimaskiner.

I dag kan en alt-i-et-printer, som også kaldes et multifunktionssystem (mfp), så meget mere end blot at udskrive og kopiere. De kan scanne, faxe og arkivere dokumenter. Du kan også tilføje funktioner til efterbehandling såsom hulning, hæftning, foldning og endda fremstilling af en brochure.

 

Fra pixler til papir

Der er nogle ting, du skal overveje nøje, når du leder efter den perfekte printer eller multifunktionsprinter. Har du behov for at udskrive i farver, eller er det nok med sort/hvid? Ønsker du bare at udskrive i A4-format, eller er der også behov for A3?

Desuden er det et spørgsmål om hastighed. En printer til skrivebordet eller en multifunktionsprinter er måske nok til mindre arbejdsgrupper, mens systemer med stor kapacitet passer bedre til et stort kontor eller et fælles kopirum, hvor behovene er anderledes.

A man using a printer

Har din printer brug for software til dokument- og udskrivningshåndtering?

Der kræves software for at sikre, at en kopimaskine kan anvendes på en sikker og effektiv måde. Man kan for eksempel give nogle afdelinger mulighed for farve- eller duplex-udskrivning, samtidig med at andre, der ikke har behov for disse funktioner, hindres i at bruge dem.

Med software til udskrivningshåndtering kan du både få kontrol og en oversigt over alle dine printere og multifunktionsprintere. Med secure release software kan du tilføje sikkerhedsfunktioner, så du samtidig kan beskytte dataene og formindske papirforbruget.

Office workers working at desk and an informal meeting

Har alle printere og multifunktionssystemer brug for sikkerhedsfunktioner?

Det korte svar er ja. Det er måske ikke det første, man tænker på, men en printer har også brug for sikkerhedsfunktioner. Printere har samme slags komponenter som din computer, og de er udsat for hackere på samme måde.

Printere og kopimaskiner bør altså være udstyret med gode sikkerhedsfunktioner for at beskytte dine data. Sørg for, at du har

 • Self-healing firmware 
  selvhelende software, der gendanner indstillinger og laver back-up
   
 • Whitelist
  Hvidlisten giver godkendte programmer adgang til systemet
   
 • S/MIME kryptering af e-mails
  kryptering for at hindre, at e-mails, der sendes af printeren, læses af uautoriserede personer
Man-pressing-lock-icon-on screen