Historical compass
Historical compass

Vores historie

Sharps historie, fyldt med teknologisk innovation og kreativitet

Vores historie

Navnet fortæller vores historie.

Sharp blev grundlagt af Tokuji Hayakawa, der opfandt den første Ever-Sharp mekaniske blyant, og som var bevæget af en vision om fortsat at forbedre brugernes oplevelse. Denne opfindelse, der gav virksomheden sit navn, var sammen med flere andre produkter udgangspunktet for Sharps udvikling af branche- og verdensførende produkter.

Da Hayakawa grundlagde Sharp i 1912, startede han en rejse, der ville ændre menneskernes liv og virksomhedernes dagligdag verden over med en ånd af oprigtighed og kreativitet. Denne ånd er en fast bestanddel af Sharp-koncernens kultur og Sharps bidrag til samfundet via teknologi og produktion, generation efter generation.

1912

Da han bliver færdig med sin smedeuddannelse i april 1912, opfinder Sharps grundlægger, Tokuji Hayakawa, lukkespændet Tokubijo og opnår sit første designpatent. Denne opfindelse får ham til at åbne sin første smedje - begyndelsen på Sharp.

Sharp belt buckle

1915

Hayakawa opfinder i sin smedje Hayakawas mekaniske blyant, der snart får navnet Ever-Ready Sharp blyanten. Da Ever-Sharp blyanten bliver kendt, inspirerer den til navnet på den virksomhed, vi i dag kender som Sharp.

Mechanical Pencil

1925

Efter virksomheden flytter til Osaka, offentliggør pressen i 1920 nyheden om, at den japanske radio vil begynde at sende i 1925, og der går et lys op for Hayakawa. I april 1925 har hans hold udviklet en krystalradio med mærket Sharp, der er parat til at blive markedsført i juni. Det er Hayakawas første skridt indenfor elektronikbranchen.

 

Sharp crystal radio

1959

Hayakawa begynder at forske i halvlederteknologi og solceller - elementer, der forvandler sollysets energi til elektricitet - og undersøger, hvor de bedst kan anvendes - i bjergegne og ved havet, hvor der er mangel på elektricitet.

I 1976 bringer deres arbejde med solceller innovation i rumfartsbranchen.

Solar cell

1960

I husholdningsapparaternes tidsalder, 1960'erne, sker der en kraftig udvikling i F&U og fremstilling af elektronik til køkkener, badeværelser og forsyningsselskaber i hele verden. Virksomheden begynder at udvikle mikrobølgeovne i 1960 og starter masseproduktionen af R-10, 1KW modellen, blot to år senere.

Japan's first micro-wave oven

1970

Den 1. januar 1970 bliver Hayakawa Electric Co. Ltd (etableret første gang i maj 1935) til Sharp Corporation. Hayakawa ønsker, at navnet afspejler virksomhedens fortsatte forskning og innovation indenfor ny elektronik, såsom halvledere.

 

Sharp logo

1972

Sharp bruger viden og teknologi fra den elektroniske regnemaskine til at udvikle produkter til brug i virksomhederne og moderniserer POS-markedet med nye kasseapparater og betalingsterminaler. De omfatter fakturering og andre datahentningsfunktioner i brug hos salgsteams som Coca Cola.

POS system

1972

I januar kommer Sharps allerførste kopimaskine, SF-201, på markedet efterfulgt af to yderligere masseproducerede modeller det samme år. Det er et stort skridt frem for Sharp. Den verdensomspændende produktion af Sharp dokumentsystemer er siden hen vokset støt, og ved udgangen af 2009 overstiger produktionen 15 millioner enheder.

First ever copier

1973

Sharp lancerer verdens første COS elektroniske regnemaskine i lommeformat, der anvender LCD, EL-805 Liquid Crystal Compet, i juni 1973. LCD'et gør regnemaskinen lettere, idet den er blot 20 mm tyk og har en imponerende levetid på 100 timer med ét AA batteri.

LCD Calculator

1991

Efter en omfattende udvikling indenfor LDC-teknologien (Liquid Crystal Display) og blot seks år efter fremstillingen af en prototype lancerer Sharp det første vægmonterede TV - 9E-H-serien med et 8,6 tommers farve-TFT LCD, det største på datidens marked.

wall mounted LCD tv

2000

Sharp udvikler Plasmacluster ion-luftrensningsteknologien, der løfter luftrensning til det næste innovationsniveau. Virksomheden gennemfører omfattende videnskabelig forskning og opdager, at den kan generere de ioner, der er nødvendige for at opnå en luftrensning af højere kvalitet takket være plasmaudladning med henblik på at skabe Plasmacluster-iongeneratoren.

Air purifier

2005

Sharp lancerer 65-tommers LC-65GEI i august 2005 og styrker dermed sin førende position på fladskærms LCD-markedet. Denne serie giver mulighed for enorme skærmstørrelser, fuld HD-kvalitet, grønt design og et bredt produktsortiment.

 

Sharp 65 inch tv

2005

Sharp lancerer alt-i-en-farveprinteren MX-2700FG.  I takt med at virksomhederne moderniserer og begynder at foretrække farve- frem for sort/hvid-udskrivning, tilpasses den digitale multifunktionsprinter til de forbedrede, indbyggede farvemuligheder, den høje billedkvalitet, virksomhedsløsningerne og dataene vedrørende miljømæssige egenskaber og IT-sikkerhed.

Sharp's MX-3200FG

2005

Sharps solcellepaneler dækker væggene på den højeste bygning (122 m) i Manchester (CIS Tower), 7244 solcellepaneler, 80 W, en effekt på 391 kW, Europas største strømgenereringsanlæg i en kommerciel bygning.

Manchester's CIS Tower

2011

Sharp lancerer det første interaktive whiteboard med touch skærm display, i stand til at vise stille billeder eller billeder i bevægelse, samt computerskærme i en imponerende høj opløsning. Applikationssoftwarepakken byder på let touch betjening, idet brugerne kan skrive notater direkte på skærmen med en pen eller finger, zoome ind eller ud og bladre igennem siderne.

Interactive Whiteboard

2018

Sharp opretholder sin førende markedsposition og lancerer det første 70 tommers 8K professionelle display, LV-70X500E, i maj 2018.  Dets efterfølger kom i 2021 med lanceringen af verdens største 8k display, 120” 8K UV²A LCD i 2021. Sharp er stolt af at forvandle den måde mennesker kan se verdenen på med skærme, der gengiver billeder i en højere opløsning, end hvad menneskets øje kan opfange.

Sharp 8K display

2019

Sharp lancerer Windows collaboration display, der bruger AI, IoT og produktivitetsværktøjer til at skabe et mere produktivt og samarbejdsvenligt miljø med mulighed for hybridt og dynamisk arbejde. I hele 2020-2021 har det været fuldstændigt afgørende straks at give virksomheder værktøjer til at kommunikere og samarbejde for at kunne forbinde personerne i løbet af pandemien.

Windows Collaboration Display

2021

Sharp opretter en ny, europæisk IT-serviceafdeling, der tilbyder helpdesk, teknisk support, cybersikkerhed og vedligeholdelsestjenester til virksomheder i hele Europa.

Sharp IT Services logo

2022

Sharp fejrer sit 50-års jubilæum i trykkeribranchen med lanceringen af ​​sin første kopimaskine nogensinde på markedet i januar 1972.

Sharp 50th Anniversary logo