Dynaedge_hero.png

Smarte briller øger produktiviteten

Smarte briller har et stort potentiale til at ændre, hvor mange mennesker der arbejder og øge produktiviteten. For at få mest muligt ud af brillernes potentiale kræves der ofte løsninger, for at flytte kapaciteten til datahåndtering og beregning tættere på brugerne, skriver Kenni Ramsell på Dynabook.

Hvad har løsninger på kanten af ​​netværk og smarte briller med hinanden at gøre? Rigitg meget. Edge-løsninger bliver en for praktiske applikationer med smarte briller. Og smarte briller vil være en konkret grund til at investere i løsninger. Perfekt harmoni med andre ord.

Årsagen til symbiosen er let at forklare. Takket være den høje båndbredde, der er mulig med 4G og frem for alt 5G, er det muligt at flytte software tættere på brugerne i kantinstallationer. De forbedrede kommunikationsmuligheder, det giver, blandt andet på grund af reduceret latens, gør, at data fra smarte briller kan behandles på en bedre måde. Og data kan sendes til brillerne på en bedre måde.

Dette muliggør applikationer, der inkluderer en "augmented reality" (AR, assisteret / augmented reality) og virtual reality (VR). Forskellen på de to kan ganske enkelt beskrives som at AR handler om at tilføje information til virkeligheden, mens VR handler om at skabe alternative beskrivelser af virkeligheden.

Hvad betyder det i praksis for mobilt personale? Ikke mindst følgende:

● Fjernsupport. Med smarte briller kan en ekspert på afstand se, hvad en servicetekniker på området ser og give råd og anvisninger, for eksempel om reparationer, rengøring og konstruktion af dele. Dette reducerer ikke kun tid og omkostninger til support og service, det hjælper også med at reducere kuldioxidoslip, da færre mennesker skal rejse. Derudover bliver det lettere at håndtere kompetencemangel på lokalt niveau.

● Samarbejde i realtid. Ved at dele billeder, video og 3D-modeller med smarte briller kan teams samarbejde effektivt, uden at alle medlemmer skal være på samme sted. Dette bidrager igen til reduceret rejse, hvilket udover et bedre miljø betyder, at andelen af ​​produktiv tid øges.

● Uddannelse. Smarte briller kan også bidrage til bedre uddannelse, takket være AR, VR og samarbejde på afstand. Det gælder for eksempel fremstillingsindustrien og byggebranchen. Underleverandører kan sende udstyr med monteringsvejledning indlæst i smarte briller. Sådanne arbejdsmetoder betyder, at der kræves en initial investering, men de vil være rentable i det lange løb.

● Salg og marketing. Selv i dag er virtuelle visninger af lejligheder almindelige. Med AR i billedet vil de mulige applikationer være mange gange flere. Forestil dig for eksempel en sælger, der tager potentielle kunder med til en AR-assisteret demonstration af maskiner.

Brugen af ​​AR og VR er steget i de sidste to år på grund af pandemien. Og det er kun begyndelsen. Vores undersøgelser viser, at 63 procent af alle organisationer planlægger at bære smarte briller i løbet af de næste tre år. Hvis smartbriller ska være succesfullde skal løsninger i mange tilfælde med i billedet. Det er en spændende og helt sikkert produktiv fremtid, der venter.