Fredrik Westerdahl, CFO at Sharp

Fredrik Westerdahl er Sharps nye CFO

Fredrik Westerdahl er vores nye nordiske CFO og har været på kontoret i Stockholm siden midten af august. Han beskriver sig selv som nysgerrig, rolig og omhyggelig og ser frem til at være med til at udvikle Sharp.

Fredrik har arbejdet i 24 år i lignende roller og mener, at fokus er skiftet fra "kontrolfunktion" til at blive mere involveret i virksomheden.

- Gennem årene har jeg fået en bredere rolle, der også omfatter analyse, udvikling og strategi, hvilket jeg sætter pris på. Sharp fungerer naturligvis, som vi ønsker, at alle vores kunder skal gøre. Ved at blive mere effektiv og kunne bruge tid og energi på at analysere og udvikle i stedet for manuelt arbejde. For mig handler det om at arbejde strategisk. Mit mål er også at hjælpe organisationen med hurtig og korrekt information på det rigtige tidspunkt, og at kommunikere internt ved at forklare tal og udfordringer på en forståelig måde.

Hvad vidste du om Sharp, før du startede?
- Jeg har en stor interesse i fodbold, så jeg kan direkte forbinde Sharp med Manchester United, selvom det ikke er mit yndlingshold i Premier League. Så logoet og de produkter, jeg kendte, og spontant havde jeg et billede af produkter med høj kvalitet.

Hvordan har din første gang været?
-Jeg har fået et meget positivt indtryk, jeg har mødt mange søde mennesker med solidt kendskab og lang erfaring fra branchen.

Beskriv dig selv med tre ord:
-Nysgerrig, rolig og forsigtig er mit spontane svar. Jeg har arbejdet i mange brancher, som har udviklet sig, og ved at være nysgerrig kan jeg lære mere og hele tiden udvikle mig. Mit arbejde er periodisk stressende og presserende, men ved at bevare roen sammen med analytisk viden er det en del af min personlighed, der kommer til nytte. At være præcis føles som en naturlig og helt nødvendig kvalitet i min rolle, hvor tal og rapportering udgør et vigtigt fundament.

Hvad kan du lide at lave i din fritid?
-Jeg er meget interesseret i sport, og jeg nyder at tilbringe tid sammen med min familie. Min kone Lisa og jeg har to døtre på 13 og 16 år. Hele familien kan lide at stå på ski om vinteren og sommeren, vi tilbringer i vores skærgårdshus i Östergötland.

-Jeg kan godt lide både at spille og se golf, og jeg er også blevet bidt af padel. Fodbold er en favorit, og i mange år var jeg fodboldtræner for min datter. Norrköping er mit hold, som jeg følger lidt ekstra.

Hvordan ser du fremtiden for Sharp?
-Jeg synes, vi er på rette vej i og med, at vi tilbyder en helhed med gode produkter og services. Det føles fantastisk at være med til at præge fremtiden sammen med alle kolleger.

Velkommen til Sharp Fredrik!