Kontakt os

UV²A teknologi

Udviklingen af UV²A teknologi udgør et stort fremskridt med hensyn til billedkvaliteten og energieffektiviteten i LCD-paneler - og er dermed af særlig betydning for den næste generation af Sharp’s LFD’er og BIG PAD’er.

Den nye UV²A fotojusteringsteknologi giverpræcis justering af de flydende krystaller i moderne LCD-paneler ved hjælp af UV-lys, der giver en høj dynamisk kontrast på 2.000.000:1 og en stigning på over 20 procent i lysgennemsigtighed.

1* Ultraviolet lys
2* Justeringslag med polymere kæder
3* Glassubstrat

Sharp bruger UV²A-teknologi til at forbedre de vigtigste kendetegn ved LFD’er og BIG PAD’er. Resultatet: Enestående billedkvalitet og fremragende energiegenskaber.

Orienteringen af ​​de flydende krystal-molekyler i en bestemt retning er afgørende for billedkvaliteten og energiforbruget i LCD-skærme. Jo mere præcist molekylerne er placeret, desto bedre er den statiske kontrast, lysets gennemsigtighed på skærmen og betragtningsvinklen.

Med den avancerede superisning (Advanced Super View (ASV)) teknologi, som allerede bruges i de fleste af de seneste LFD’er og BIG PAD’er sætter Sharp allerede teknologiske standarder. UV²A-teknologien kombinerer nu Sharp’s egen UV-bestråling og fremstillingsteknologi med specialudviklede overfladematerialer.

Det særlige ved UV²A-teknologien er dannelsen af mikro strukturen i ​​et særligt polymerlag, der er belagt på skærmens glas. Dette er det såkaldte justeringslag. De polymerkæder, der stikker ud fra lagets overflade kan fotometrisk justeres vha. UV-lys. Denne riflede mikro struktur muliggør yderst nøjagtig kontrol med justeringen af de flydende krystalmolekyler. De flydende krystalmolekylers hældningsvinkel, der kun måler ca. to manometer, til nærmeste picometer.

1* Flydende krystal
2* Justeringslag
3* Glassubstrat

Den præcise justering af de flydende krystaller ved hjælp af UV²A-teknologi har to effekter, der bidrager væsentligt til at forbedre LCD-skærmes billedkvalitet og energieffektivitet:

For det første, når pixels skiftes til sort trænger næsten intet lys ud gennem panelet. Dette øger den dynamiske kontrastforholdet til over 2.000.000:1 og muliggør visning af ekstreme sorte niveauer.

For det andet, UV²A-teknologi øger lysgennemsigtigheden for LCD-panelet med mere end 20 procent. Det betyder en mere effektiv udnyttelse af baggrundsbelysningen, som igen giver lysere og mere livlige farver og samtidigt sparer energi.

X-Gen-Panels

Den forbedrede pixelstruktur i X-Gen panelet tillader nu utrolige kontrastforhold. I kombination med den nye LED-baggrundsbelysning i Sharp’s LFD- og BIG PAD-serier opnår de værdier på mindst 2.000.000:1. 
Resultatet:

  • Sortere sort
  • Mere levende farver
  • Større rumlig dybde