Kontakt os

Sky Sports anvender Sharps BIG PAD som innovativ "taktiktavle"

Sharp meddelte i dag, at virksomhedens prisbelønnede BIG PAD PN-70TW3 anvendes af tv-kanalen Sky til dens flagskibsprogram med fodboldanalyse på Sky Sports – Monday Night Football.

Sky Sports var allerede for mange år siden talsmand for pegeskærmen, da virksomheden begyndte at lede efter en ny interaktiv pegeskærm i storformat til sit velkendte indslag "Tactics Table" i tv-programmet Monday Night Football. Man henvendte sig til Broadcast & Production Services (BPS), som er en førende leverandør af udstyr til radio- og tv-udsendelse samt lydudstyr

Ved hjælp af taktiktavlen kan Sky Sports fodboldseksperter genskabe vigtige øjeblikke i spillet digitalt og anvende grafiske komponenter på skærmen for at illustrere forskellige taktikscenarier, som et fodboldhold kan bruge i specifikke situationer. Sky Sports ønskede, at BPS skulle præsentere og levere en pegeskærmsløsning, som opfyldte alle virksomhedens krav: skærmen skulle være så pålidelig og robust, at den kan tåle regelmæssig transport, den skulle kunne installeres i form af et bord og have en højkvalitativ billedgengivelse og høj opløsning samt et bredt farvetemperaturinterval.

Efter at have gennemgået flere forskellige alternativer valgte man Sharp BIG PAD som den bedste løsning til Sky Sports-teamets behov. Skærmen har siden da vist sig at være uvurderlig ved produktion af programmet Monday Night Football og Friday Night Football.

"Vi har i høj grad udnyttet teknik i disse tv-programmer, og vores Sharp BIG PAD‑skærme har vist sig at være yderst pålidelige og stabile, hvilket er nødvendigt for, at der ikke er nogen problemer med de systemer og produkter, vi anvender, når vi producerer et liveshow", siger Brian Naylor, som er teknikchef hos Sky Sports.

"Sky har været talsmand for interaktive skærme, lige siden teknikken blev introduceret, og vi er kommet ganske langt siden de allerførste modeller. For teamet bag Monday Night Football og Friday Night Football handler alting om, at man skal kunne lave sin analyse af kampen og formidle sine tanker til seerne på en innovativ og engagerende måde ved hjælp af pegeskærmsteknikken. Teknikken må derfor ikke være svær at håndtere, men skal derimod være relativt intuitiv og ukompliceret at anvende. Hvis man skal fordybe sig i kedelige menuer, risikerer man, at seerne blive trætte."

Med BIG PAD-skærmens hurtige respons og intuitive 10-punkters multi touch-teknik via IR kan programlederen og produktionsteamet nemt og hurtigt lave spændende kampanalyser både før og umiddelbart efter en storkamp.

Sky Sports-teamet opgraderede fra sin eksisterende pegeskærm til Sharps seneste model, BIG PAD PN-70TW3, som bygger videre på Sharps arv af banebrydende interaktive skærme. Skærmen på 70 tommer har minimal forsinkelse og gør det muligt at skrive og tegne på en naturlig måde, som i høj grad minder om brugen af en smartphone eller tablet. BIG PAD-skærmen er også nem at håndtere takket være de indbyggede bærehåndtag, som er ekstremt værdifulde ved produktion af tv-programmer, hvor udstyret skal flyttes omkring.

Naylor fortsætter: "Vi har fire sådanne skærme på Sky, som regelmæssigt flyttes rundt mellem de forskellige studier. Så det faktum, at skærmen er robust, ikke alt for tung og derudover forsynet med bærehåndtag på siderne er særligt praktisk. Vi tog for nylig BIG PAD-skærmen, som vi anvender til Tactics Table, med os fra London til Liverpool for at filme et Monday Night Football-afsnit, hvilket ikke ville have været lige så nemt med visse andre skærme."

Stuart Sykes, som er administrerende direktør i Sharp UK, siger: "Ved direkte udsendelser er det afgørende, at teknikken er tilpas pålidelig og robust til at tåle et studiemiljø. Vi er stolte af at kunne udstyre Sky Sports-teamet med pegeskærmen, som de ved, at de kan stole på, og som hjælper dem med at producere nogle af vores mest populære fodboldsanalyseprogrammer."

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social