Kontakt os

P-CAP Capacitive Touch

Touchskærme findes allevegne i dag. Tablets, telefoner, billetmaskiner, pengeautomater - har alle draget fordel heraf.

Men at anvende touch-screen teknologi til store skærme er noget mere vanskeligt. Her er hvorfor, og hvordan Sharp løste problemet med vores nye flagskib 80” BIG PAD Pro interaktive whiteboard-løsning.

Sådan virker almindelige kapacitive touch-skærme

Den nemmeste måde at lave en kapacitiv touch-skærm er at påføre den ene side af skærmen et gennemsigtigt, ledende lag, såsom indium-tinoxid. En svag spænding tilføres de fire hjørner, og dette skaber et ensartet elektrisk felt.

Når et menneskes finger rører den anden side af glasset, kan enhedens styreenhed bestemme placeringen af fingerens berøring ud fra ændringen i kapacitans målt ud fra ændringen i spænding i de fire hjørner af panelet.

Begrænsningerne i standard kapacitive touch-skærme

Standard touch-skærme er fine til små skærme og simple applikationer, som kun har brug for et enkelt tryk ad gangen. Multi-touch er ikke mulig med konventionel kapacitiv touch-teknologi, og kan forekomme problemer med falske touch aktiveringer, som skyldes uventede signaler fra omgivelsernes elektriske forandringer. Den sædvanlige touch-teknologi til et storskærme er baseret på infrarødt lys (IR), som kan have problemer med latenstid.

Forståelse af P-CAP Touch

Med projiceret kapacitiv touch (også kendt som PCT eller PCAP), elektrisk ledende tråde anbringes i rækker og kolonner mellem to lag glas. Egentligt er et gittermønster skabt, og spænding påføres i rækkefølge til rækkerne og kolonnerne.

Uanset hvor skærmen berøres med en finger, identificerer styreenheden kapacitets ændringen i gittermønstret. PCT-skærme kan registrere flere berøringspunkter på samme tid. Men "støj" og utilsigtet berøring kan stadig være et problem.

Sådan er 80" PN-80TC3 BIG PAD Pro banebrydende

PN-80TC3 interaktive whiteboard i den professionelle klasse forbedrer det projicerede kapacitive touch-teknologi med en avanceret styreenhed og hurtigere sampling-teknik.

Styreenheden anvender en unik algoritme, som via øget sampling hastigheder på 220Hz og stærkere signalskabelse reducerer mængden af ​​støj helt ned til 1/8 af det, som ellers kunne forventes.

Touch-præcisionen forbedres, utilsigtet og falsk input bliver næsten helt elimineret, og latenstiden bliver stort set elimineret.

Brugeroplevelsen

Touch-skærmen på en BIG PAD kan genkende op til 10 samtidige berøringer med stor præcision, og helt op til fire personer kan anvende den samtidigt. Sharp Pen software udnytter også unik teknologi, som gør det muligt pennetrykket kan påvirke det synlige resultat.

Hastigheden og nøjagtigheden af touch-inputtet ved brug af denne fremgangsmåde resulterer i en naturlig og flydende skriveoplevelse, som sammen med trykfølsomheden føles næsten identisk med at skrive på en gammeldags whiteboard med tuschpenne.

Et enestående tilbud, som omdefinerer kunsten teamwork.

  • PCT touch-sampling ved 220Hz med unik trykføling. (Spændingsfrekvens 220 Hz)
  • Styreenheden har en unik algoritme, der er optimeret til 220HZ for at skelne mellem virkelige og falske med 87,5 % større succes.
  • Giver sikrere, hurtigere og mere naturlige tryk og skriveoplevelse.