Kontakt os

Sådan udnytter en britisk grundskole Sharp BIG PAD

Da det gamle AV-udstyr på Ribbon Academy Trust i County Durham, Storbritannien fejlede, begyndte skolens ledelse at undersøge markedet for en erstatning af høj kvalitet, som desuden skulle være mere kompetent end den eksisterende hardware og software. Ledelsen valgte Sharp BIG PAD PN-70SC3 fra teknikspecialisten GPS Installations.

Vores tidligere AV-udstyr bestod af interaktive skrivetavler med projektorer med kort projiceringsafstand i alle rum. Udstyret havde nået slutningen af sin levetid og fungerede ikke længere optimalt. Billedkvaliteten var meget dårligt, og vi skulle tit og ofte rengøre projektorens filter og omkalibrere skrivetavlerne, forklarer Jane Henderson, som er chef for skolevirksomheden Ribbon Academy Trust.

Skærmene var ikke tilstrækkeligt lysstærke i dagslys og kunne kun anvendes med nedrullede persienner. Selv med nedrullede persienner kunne billeder være svære at skelne, specielt for børn med målelige synsproblemer.

Et andet problem var, at udstyret kunne blive overophedet. "Det var en konstant kamp at give en lektion, uden at der var sammenbrud, når teknikken fejlede."

Derudover var tilslutningskablerne til AV-udstyret rodede og krævede lærernes opmærksomhed, så nysgerrige hænder eller fødder ikke trak kontakter ud, og at AV‑området var trygt og sikkert.

Sharp var løsningen

Skolen installerede 13 interaktive Sharp PN-70SC3-skærme på 70 tommer med HD‑opløsning. Skærmene blev gjort lettilgængelige for lærerne og eleverne ved, at de blev udstyret med en anordning til elektronisk højdejustering opad eller nedad.

"Eftersom det var nødvendigt med en betydelig investering for at opdatere alle rum med nyt udstyr, undersøgte vi nøje alle de tilgængelige alternativer. Vi kom frem til, at Sharp og GPS Installations tilbød den bedste løsning ud fra både et teknisk og økonomisk perspektiv", siger Henderson.

Opgraderingen fra den gamle AV-teknik til BIG PAD krævede ikke nogen omfattende ændring ifølge Jane: "Overgangen til de nye Sharp-skærme var nem og hurtig. Både personalet og eleverne begyndte at anvende dem umiddelbart fra den første dag. Alle er enige om, at skærmene er lige så nemme at anvende som et tv og er fleksible at skrive på med specialpennen eller blot med en finger."

Skolen opdagede, at Sharp-pennene var en betydelig forbedring: "På de tidlige penne blev delene løse, hvilket gjorde dem ubrugelige, men disse penne i ét stykke er meget mere robuste."

De nyligt installerede interaktive BIG PAD-skærme sparer lærerne på Ribbon Academy tid og gør dem mere effektive, og de synes, at undervisningen er blevet betydelig mere fleksibel. De kan nemt tilslutte til skærmene via computeren i klasselokalet eller en tablet takket være den integrerede Sharp Pen-software.

Den fuldstændige mangel på reflekser gør, at BIG PAD-skærmen kan anvendes i fuldt dagslys. Forskellige grupper af elever kan dermed arbejde med forskellige ting i samme klasselokale, hvor nogle anvender skærmen og andre ikke gør.

Eftersom Ribbon Academy er en britisk grundskole med elever i alderen 3-11 år, anvendes BIG PAD-skærmen til mange forskellige formål, fra tale og musik til matematikproblemer, onlineforskning, videoer til fysisk træning og lege for at lære-spil samt registrering af fremmøde. De interaktive skærme anvendes derudover til personalets egen uddannelse.

"Nu hvor vi har konstateret, at vores nye AV-system er yderst pålideligt, ser vi, at undervisningen er forbedret enormt. Dette er så tydeligt, at de gamle skærme til sammenligning næsten slet ikke anvendes. Børnene er vilde med de nye muligheder og den høje kvalitet og ønsker, at de havde en tilsvarende skærm derhjemme!"

Henderson sammenfatter: "Samlet set var det en hård beslutning at investere i nye skærme i disse tider, som er økonomisk hårde for skolerne. Vi fortryder dog ikke beslutningen et sekund, da produktkvaliteten, omsorgen for detaljer og servicen har været helt enestående, plus at resultatet på undervisningen er meget lovende. Vi vil helt klart, så snart vi kan, forsøge at udstyre resten af klasselokalerne på samme måde."

Hvis du ønsker yderligere oplysninger om Sharps interaktive skærme til din skole eller din virksomhed, så kontakt os for en demonstration.

 

 

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social