Kontakt os

Systemet er i øjeblikket tilgængeligt i Tyskland og UK. En udvidelse til flere lande erplanlagt.

Modulopbygget løsning

“Smart Charp” er et modulært energistyringssystem, som er designet til at maksimere hjemmets forbrug af solenergi og effektiv håndtering af elektrisk udstyr i hjemmet.

Systemets grundkonstruktion består af en elektronisk kontrolenhed, et solcellesystem, en batterilagerenhed, en DC/AC batteriomformer  og en el-måler. Kernen i systemet er den elektroniske styreenhed, som koordinerer samtlige komponenter. Systemet kan betjenes via "Smart Chap" app’en, et innovativt overvågnings- og kontrolprogram. Den fremtidssikrede, åbne platforms med yderligere hardware og software er det, der gør, at systemet skiller sig ud.

 

Intelligent App

“Smart Charp” app’en kan bruges til at overvåge og styre energistrømmene i hjemmet.

Overvågning

Lader kunderne overvåge energistrømmene i deres hjem på alle tidspunkter på deres tablet eller smartphone. For eksempel: hvor megen elektricitet solcellerne på taget producerer lige nu, batteriets opladningsstatus og det aktuelle energibehov i hjemmet. Viser, hvor megen og på hvilket tidspunkt på dagen den egenproducerede energi bliver brugt. Den måler også hjemmets energiuafhængighed og viser, hvordan dette kan forbedres. Alle disse data gemmes og kan efterfølgende blive repræsenteret i grafer til vurdering af bestemte perioder.

Forbrugsanalyse

I det næste trin i udviklingen vil det også være muligt at opdele energiforbruget for det oftest brugte udstyr i hjemmet (f. Eks. Køleskab, fryser, TV) for at udpege ”strømslugere” og identificerer potentielle energibesparelser. Denne proces kaldes opdeling.

Kontrol

“Smart Chap” app’en kan bruges til ikke kun at overvåge energistrømme, men kan også bruges til målrettet kontrol af energilagring , levering af energi til det offentlige net og energiforbrug.

Tidsforskydning

Udfordringen, når det gælder om at maksimere hjemmets forbrug af egenproduceret elektricitet fra solceller, er at bemærke , at solenergi kun produceres i løbet af dagen, og den er dog mest efterspurgt i private hjem, når solen er gået ned. Kontrol med lagringen af energi er en måde at løse dette problem på, og derved gøre solenergi i hjemmet tilgængelig døgnet rundt.

Styring af forbruget (undgå unødig forbrug)

App’en har allerede en intelligent funktion til måling af el-forbruget ved at den lader brugerne styre el-forbrugende apparater via et trådløst el-udtag. I fremtiden bliver det også muligt at direkte styre “smart grid-ready” apparater. En vejrudsigtsfunktion er allerede indbygget i app’en. På et senere tidspunkt vil dette blive brugt til at styre brugen af elektriske apparater, f. eks. at tænde for vaskemaskinen eller en varmepumpe, når  solen skinner.

Særlige funktioner

Komponenter af høj kvalitet

Sharp er en af verdens førende specialister i solenergiløsninger med over 55 års markedserfaring, der bekræfter vores ekspertise og pålidelighed. De centrale elementer i systemet, dvs. solceller, batterilager, og “Smart fyr” app’en blev alle udviklet og produceret i Tyskland og bliver certificeret af sammenslutningen af tysk elektrisk, elektronisk og informationsteknologi (VDE).

Fleksibel modulopbygget løsning

Den modulære tilgang gør brug af individuelle komponenter og styring af tilsluttede enheder. Dette betyder, at løsningen er velegnet til både nye solenergiinstallationer og solenergisystemer, der allerede er installeret.

Åben platformstilgang

Sharp’s grundløsning anvender Sharp’s solpaneler, 5 kWh litium-ion batteriet fra  BMZ, og en batterivekselretter fra Victron. Men den åbne platformstilgang er det, der får løsningen til at skille sig ud. Det betyder, at systemet stort set også er kompatibelt med andre producenters el-producerende systemer (sol, vand, vind) og derfor er ideelle til landsdækkende eftermontering. På samme måde kan også andre producenters batterier og batterivekselrettere let integreres, hvis blot de relevante enhedsdrivere er programmeret. Systemets standardgrænsesnit udvides løbende.

Forbrugsanalyse

Funktionen til forbrugsanalyse giver kunderne et overblik over deres elforbrug. Dette betyder, at de let kan identificere ”strømslugere” og udskifte dem, hvis de ønsker det.

Bæredygtighed—Energibutik

Når kunderne køber “Smart Chap" løsningen, kan de automatisk få adgang til energibutikken, hvor de kan opgradere med den nyeste hardware og nye app’er.

Selve app’en opdateres automatisk med den seneste firmware-version. Med Sharp’s HEMS-løsning kan kunderne være forvisset om, at de hele tiden holder trit med udviklingen på markedet.

Smart udvidelse i hjemmet

I senere stadier af udviklingsprocessen vil systemet blive udbygget med henblik på en all-in-one ”Smarthjem” løsning med udvidet styring af enhederne. Dette vil give yderligere kontrol af enhederne, såsom varmepumper, termostater, klimaanlæg, belysning og sikkerhed i hjemmet.

OEM/om-brandet løsning

Efter anmodning fra virksomhedskunder, f. eks. et energiselskab, kan softwarens grænsesnit tilpasses virksomhedens egen brand-design.

Systemovervågning

Efter anmodning fra slutkunden vil elværket og installatøren være i stand til at overvåge alle installerede systemer via installatørcentret.

Alle fordele

Produktionen af ren energi, undgåelse af CO2 udledning og nedbringelse af energiforbruget er blot nogle af fordelene for slutbrugeren.

Miljøbeskyttelse

I dag er offentligheden mere opmærksom på vigtigheden af at beskytte både klimaet og miljøet. Som sådan er produktionen af ren energi og reduktion af energi og reduktion af energiforbruget langt fremme på dagsordenen. Brugeren kan yde et aktivt bidrag til energiovergang og sikre, at planeten Jorden forbliver i god stand til kommende generationer.

Økonomiske fordele

Elpriserne er stigende, mens omkostningerne ved at installere et solsystem falder- sammen gør disse to faktorer købet af et solcellesystem til en klog investering. Med “Smart Chap” løsningen kan brugere også styre og optimere deres forbrug i hjemmet og derved opnå store  besparelser. Offentlige tilskud og skattefradrag kan give yderligere økonomiske incitamenter på nationalt plan.

Frihed og kontrol

Kunderne kan opnå langt større frihed og sikkerhed ved at installere solenergisystem. De vil ikke længere være bundet til tariffer eller underlagt prisstigninger, og de kan styre deres egenproducerede el med "Smart Chap” app’en i forhold til deres egen situation og behov. Takket være app’en vil kunderne altid have et overblik over energistrømmene i deres hjem.